Hogyan válhatunk rabszolgává?

Történetünk főszereplője egy kedves hölgy, nevezzük Juliskának!
Egy szép napon belátogatott egy Hipermarketbe, ahol a bejártnál, nagyon kedvesen megszólították: - Kedves Hölgyem, tudja, hogy nálunk pénz nélkül is vásárolhat? Ha Ön hitelkártyával vásárol, elég 30 nap múlva kifizetni az ellenértéket, és ez a szolgáltatás Önnek nem kerül egy fillérbe sem!

Szimpatikusak voltak a Hostess-ek, felvették az adatait, a kártya postán érkezik - mondták!
Juliska meg is kapta a kártyát, majd néhány nap múlva a hozzávaló kódot!

Közben a családdal megbeszélte, hogy nincs is szüksége rá, jobban be tudja osztani pénzét, ha látja mennyit fizet, és mennyije marad! Ezért a borítékokat fel se bontotta, mert nem akarta aktiválni, ami szükséges lett volna a használatához! Néhányszor telefonáltak a banktól adategyeztetés címén. Juliska a telefonosnak rendre elmondta, hogy nem kell a kártya, mire, aki utoljára hívta ez ügyben elmondta, hogy akkor személyesen menjen be a bankba és mondja le! Bár nem értette, miért kell a nem aktivált kártyát lemondani, december 29-én mégis megtette! Közölték vele: a lemondást csak a központ hagyhatja jóvá, 3 nap múlva értesítik az eredményről. Figyelmeztették, 526 Ft kártya díj tartozás elmaradása van, amit a fiókban nem fizethetett ki, mert már behajtáson van!

hitelkartya_koltseg_behajtas.jpg

Szilveszter ünneplése után bement a bankba, gondolván letelt a 3 nap, végre lemondhatja az igénybe nem vett kártyát. Kiderült tartozása tovább nőtt!

Mit bánom én, csak vágják már szét a kártyát!

„Nem úgy van az” mondta az – egyébként kedves – ügyintéző, fizesse ki előbb a kártya díját, meg a késedelmi kamatot!

Nem részletezem, inkább mellékelem az elszámolásokat!

hitelkartya_koltseg_elszamolas.jpg

Így a teljes számla:

hitelkartya_koltseg.jpg

Mi a lényeg?

  • Kérem Önöket első felindulásukban ne a bankot szidják! Annak munkája, költsége van egy ilyen kártyával, igénybe kell vennie a rendelkezésére álló drága eszközöket is!
  • Az értékesítő se hibás! Az ő a feladata, hogy ezeket a kártyákat eladja, és szintén pénzért dolgozik!
  • Körültekintően kell eljárni, nem elég a „jó ötletnek tűnt” gondolat!
  • Közvetlen költség 8,892 Ft, plusz a többszöri utánjárás költsége, meg az elpazarolt idő!

Tanulság:

Az emberek - szinte kivétel nélkül – úgy hoznak döntést, hogy a következményeket nem gondolják végig, nem beszélik meg egy szakértővel, sokszor azt hiszik, hogy úgyis jobban tudják! Hoznak egy döntést, majd azt nem „menedzselik”, azaz nem gondozzák tovább az eredeti gondolatot és csodálkoznak, hogy nem hozza meg a várt eredményt. Nem tervezik életüket, hanem ötlet szerint hoznak naponta kisebb-nagyobb döntéseket!

Figyelmeztetés!

Tervezzék meg életük hátralevő idejét egy szakemberrel közösen!

Fillérekbe kerül, a bekövetkezhető nagy veszteséghez képest!

www.kisbefektetoiklub.hu